Loading... 3 0 20 0 false
Full Name
Bernini, Roberta
Email
roberta.bernini@unitus.it
 
Country
Italy
Loading... 2 0 20 0 false

Refined By:
Author:  Santi, L.

Results 1-17 of 17 (Search time: 0.001 seconds).

Issue DateTitleAuthor(s)
12013Wheat starch derived nanoparticles for sustainable agriculture. COMUNICAZIONE POSTERSanti, L.; Bernini, Roberta ; Lafiandra, D.; Balestra Gm; Colla, G.; Grego, S.
22020Strategie di economia circolare applicate agli scarti della produzione primariaPannucci, E.; Clemente, M.; Bernini, Roberta ; Santi, L.
32020Scarti dell’olivo da problema a risorsa, grazie a VIOLINPannucci, E.; Clemente, M.; Bernini, Roberta ; Santi, L.
42019Produzione sostenibile e potenzialità applicative di estratti contenenti molecole bioattive da sottoprodotti della lavorazione delle olive e del melograno. Giornata di studio: Sostenibilità e economia circolareBernini, Roberta ; Lacetera, N.; Varvaro, L.; Santi, L.
52018Plant virus nanoparticles for BBB crossing and drug delivery to medulloblastoma. COMUNICAZIONE POSTERMarchetti, L.; Arcangeli, C.; Tanno, B.; Bernini, Roberta ; Santi, L.; Bascheri, S.; Mancuso, M.; Lico, C.
62018Nanostructured starch combined with hydroxytyrosol in poly(vinyl alcohol) based ternary films as active packaging systemLuzi, F.; Fortunati, E.; Di Michele, A.; Pannucci, E.; Botticella, E.; Santi, L.; Kenny Jm; Torre, L.; Bernini, Roberta 
72015Nanoformulazioni innovative per il controllo delle piante. TUSCIA FOOD VALLEYFortunati, E.; Kenny Jm; Balestra Gm; Santi, L.; Bernini, Roberta ; Lafiandra, D.; Botticella, E.; Mazzaglia, A. ; Rescignano, N.; Torre, L.
82015Molecole bioattive in alimenti di origine vegetale. Il caso-studio dellidrossitirosolo nellolio extra-vergine di oliva e nei sottoprodotti di lavorazione delle olive. TUSCIA FOOD VALLEYBernini, Roberta ; Santi, L.; Balestra Gm; Fortunati, E.; Resignano, N.; Torre, L.; Dugo, L.; Fanali, C.
92018An integrated approach of green chemistry and circular economy for the valorization of agro-industrial by-productsBernini, Roberta ; Santi, L.; Pannucci, E.; Clemente, M.; Campo, M.; Scardigli, A.; Romani, A.
102017Hydroxytyrosol-controlled release from poly(vinyl) alcohol (PVA) combined with nanostructured starch. COMUNICAZIONE POSTER ORG PO08Bernini, Roberta ; Santi, L.; Pannucci, E.; Botticella, E.; Di Michele, A.; Fortunati, E.; Luzi, F.; Torre, L.
112014Green preparation of wheat starch nanoparticles, promising carriers for controlled release of bioactive compounds. COMUNICAZIONE POSTER ORGP4Bernini, Roberta ; Di Michele, A.; Albertini, B.; Botticelli, E.; Blasi, P.; Balestra Gm; Grego, S.; Lafiandra, D.; Santi, L.
122015Gli scarti agro-industrialiBernini, Roberta ; Santi, L.
132015From pharmaceuticals to materialsBernini, Roberta ; Fortunati, E.; Luzi, F.; Santi, L.; Blasi, P.; Fanali, C.; Dugo, L.; Kenny Jm; Torre, L.
142015Effect of natural hydroxytyrosol on the mechanical, migration and antioxidant properties of PVA based films for food active packaging. COMUNICAZIONE ORALEFortunati, E.; Luzi, F.; Bernini, Roberta ; Santi, L.; Fanali, C.; Dugo, L.; Balestra , G. M.; Kenny Jm; Torre, L.
152016Effect of hydroxytyrosol methyl carbonate on the thermal, migration and antioxidant properties of PVA based films for active food packagingFortunati, E.; Luzi, F.; Dugo, L.; Fanali, C.; Tripodo, G.; Santi, L.; Kenny Jm; Torre, L.; Bernini, Roberta 
162018Antioxidant and anti-inflammatory effects of pomegranate peel extracts on bovine mammary epithelial cells BME-UV1Mastrogiovanni, F.; Bernini, Roberta ; Basirico, L.; Bernabucci, U.; Campo, M.; Romani, A.; Santi, L.; Lacetera, N.
172019Antibacterial activity of hydroxytyrosol-enriched extracts obtained from olive mill waste waters by membrane technologies against olive tree pathogens. Comunicazione oraleCaracciolo, R.; Pannucci, E.; Bernini, Roberta ; Varvaro, L.; Santi, L.