Browsing by Author Santi, L.

Showing results 1 to 19 of 19
Issue DateTitleAuthor(s)
2019Antibacterial activity of hydroxytyrosol-enriched extracts obtained from olive mill waste waters by membrane technologies against olive tree pathogens. Comunicazione oraleCaracciolo, R.; Pannucci, E.; Bernini, Roberta ; Varvaro, L.; Santi, L.
2018Antioxidant and anti-inflammatory effects of pomegranate peel extracts on bovine mammary epithelial cells BME-UV1Mastrogiovanni, F.; Bernini, Roberta ; Basirico, L.; Bernabucci, U.; Campo, M.; Romani, A.; Santi, L.; Lacetera, N.
2010Combined dendroecological and normalized difference vegetation index analysis to detect regions of provenance in forest speciesAlessandrini, A.; Vessella, Federico ; Di Filippo, A.; Salis, A.; Santi, L.; Schirone, B.; Piovesan, G.
2016Effect of hydroxytyrosol methyl carbonate on the thermal, migration and antioxidant properties of PVA based films for active food packagingFortunati, E.; Luzi, F.; Dugo, L.; Fanali, C.; Tripodo, G.; Santi, L.; Kenny Jm; Torre, L.; Bernini, Roberta 
2015Effect of natural hydroxytyrosol on the mechanical, migration and antioxidant properties of PVA based films for food active packaging. COMUNICAZIONE ORALEFortunati, E.; Luzi, F.; Bernini, Roberta ; Santi, L.; Fanali, C.; Dugo, L.; Balestra , G. M.; Kenny Jm; Torre, L.
2015From pharmaceuticals to materialsBernini, Roberta ; Fortunati, E.; Luzi, F.; Santi, L.; Blasi, P.; Fanali, C.; Dugo, L.; Kenny Jm; Torre, L.
2015Gli scarti agro-industrialiBernini, Roberta ; Santi, L.
2014Green preparation of wheat starch nanoparticles, promising carriers for controlled release of bioactive compounds. COMUNICAZIONE POSTER ORGP4Bernini, Roberta ; Di Michele, A.; Albertini, B.; Botticelli, E.; Blasi, P.; Balestra Gm; Grego, S.; Lafiandra, D.; Santi, L.
2017Hydroxytyrosol-controlled release from poly(vinyl) alcohol (PVA) combined with nanostructured starch. COMUNICAZIONE POSTER ORG PO08Bernini, Roberta ; Santi, L.; Pannucci, E.; Botticella, E.; Di Michele, A.; Fortunati, E.; Luzi, F.; Torre, L.
2018An integrated approach of green chemistry and circular economy for the valorization of agro-industrial by-productsBernini, Roberta ; Santi, L.; Pannucci, E.; Clemente, M.; Campo, M.; Scardigli, A.; Romani, A.
2010Irrigation regime as a key factor to improve growth performance of Quercus suber LVessella, Federico ; Parlante, A.; Schirone, A.; Sandoletti, G.; Bellarosa, R.; Piovesan, G.; Santi, L.; Schirone, B.
2015Molecole bioattive in alimenti di origine vegetale. Il caso-studio dellidrossitirosolo nellolio extra-vergine di oliva e nei sottoprodotti di lavorazione delle olive. TUSCIA FOOD VALLEYBernini, Roberta ; Santi, L.; Balestra Gm; Fortunati, E.; Resignano, N.; Torre, L.; Dugo, L.; Fanali, C.
2015Nanoformulazioni innovative per il controllo delle piante. TUSCIA FOOD VALLEYFortunati, E.; Kenny Jm; Balestra Gm; Santi, L.; Bernini, Roberta ; Lafiandra, D.; Botticella, E.; Mazzaglia, A. ; Rescignano, N.; Torre, L.
2018Nanostructured starch combined with hydroxytyrosol in poly(vinyl alcohol) based ternary films as active packaging systemLuzi, F.; Fortunati, E.; Di Michele, A.; Pannucci, E.; Botticella, E.; Santi, L.; Kenny Jm; Torre, L.; Bernini, Roberta 
2018Plant virus nanoparticles for BBB crossing and drug delivery to medulloblastoma. COMUNICAZIONE POSTERMarchetti, L.; Arcangeli, C.; Tanno, B.; Bernini, Roberta ; Santi, L.; Bascheri, S.; Mancuso, M.; Lico, C.
2019Produzione sostenibile e potenzialità applicative di estratti contenenti molecole bioattive da sottoprodotti della lavorazione delle olive e del melograno. Giornata di studio: Sostenibilità e economia circolareBernini, Roberta ; Lacetera, N.; Varvaro, L.; Santi, L.
2020Scarti dell’olivo da problema a risorsa, grazie a VIOLINPannucci, E.; Clemente, M.; Bernini, Roberta ; Santi, L.
2020Strategie di economia circolare applicate agli scarti della produzione primariaPannucci, E.; Clemente, M.; Bernini, Roberta ; Santi, L.
2013Wheat starch derived nanoparticles for sustainable agriculture. COMUNICAZIONE POSTERSanti, L.; Bernini, Roberta ; Lafiandra, D.; Balestra Gm; Colla, G.; Grego, S.