Issue Date | Title | Author(s) |
2019 | Antibacterial activity of hydroxytyrosol-enriched extracts obtained from olive mill waste waters by membrane technologies against olive tree pathogens. Comunicazione orale | Caracciolo, R.; Pannucci, E.; Bernini, Roberta ; Varvaro, L.; Santi, L. |
2018 | Antioxidant and anti-inflammatory effects of pomegranate peel extracts on bovine mammary epithelial cells BME-UV1 | Mastrogiovanni, F.; Bernini, Roberta ; Basirico, L.; Bernabucci, U.; Campo, M.; Romani, A.; Santi, L.; Lacetera, N. |
2010 | Combined dendroecological and normalized difference vegetation index analysis to detect regions of provenance in forest species | Alessandrini, A.; Vessella, Federico ; Di Filippo, A.; Salis, A.; Santi, L.; Schirone, B.; Piovesan, G. |
2016 | Effect of hydroxytyrosol methyl carbonate on the thermal, migration and antioxidant properties of PVA based films for active food packaging | Fortunati, E.; Luzi, F.; Dugo, L.; Fanali, C.; Tripodo, G.; Santi, L.; Kenny Jm; Torre, L.; Bernini, Roberta |
2015 | Effect of natural hydroxytyrosol on the mechanical, migration and antioxidant properties of PVA based films for food active packaging. COMUNICAZIONE ORALE | Fortunati, E.; Luzi, F.; Bernini, Roberta ; Santi, L.; Fanali, C.; Dugo, L.; Balestra , G. M.; Kenny Jm; Torre, L. |
2015 | From pharmaceuticals to materials | Bernini, Roberta ; Fortunati, E.; Luzi, F.; Santi, L.; Blasi, P.; Fanali, C.; Dugo, L.; Kenny Jm; Torre, L. |
2015 | Gli scarti agro-industriali | Bernini, Roberta ; Santi, L. |
2014 | Green preparation of wheat starch nanoparticles, promising carriers for controlled release of bioactive compounds. COMUNICAZIONE POSTER ORGP4 | Bernini, Roberta ; Di Michele, A.; Albertini, B.; Botticelli, E.; Blasi, P.; Balestra Gm; Grego, S.; Lafiandra, D.; Santi, L. |
2017 | Hydroxytyrosol-controlled release from poly(vinyl) alcohol (PVA) combined with nanostructured starch. COMUNICAZIONE POSTER ORG PO08 | Bernini, Roberta ; Santi, L.; Pannucci, E.; Botticella, E.; Di Michele, A.; Fortunati, E.; Luzi, F.; Torre, L. |
2018 | An integrated approach of green chemistry and circular economy for the valorization of agro-industrial by-products | Bernini, Roberta ; Santi, L.; Pannucci, E.; Clemente, M.; Campo, M.; Scardigli, A.; Romani, A. |
2010 | Irrigation regime as a key factor to improve growth performance of Quercus suber L | Vessella, Federico ; Parlante, A.; Schirone, A.; Sandoletti, G.; Bellarosa, R.; Piovesan, G.; Santi, L.; Schirone, B. |
2015 | Molecole bioattive in alimenti di origine vegetale. Il caso-studio dellidrossitirosolo nellolio extra-vergine di oliva e nei sottoprodotti di lavorazione delle olive. TUSCIA FOOD VALLEY | Bernini, Roberta ; Santi, L.; Balestra Gm; Fortunati, E.; Resignano, N.; Torre, L.; Dugo, L.; Fanali, C. |
2015 | Nanoformulazioni innovative per il controllo delle piante. TUSCIA FOOD VALLEY | Fortunati, E.; Kenny Jm; Balestra Gm; Santi, L.; Bernini, Roberta ; Lafiandra, D.; Botticella, E.; Mazzaglia, A. ; Rescignano, N.; Torre, L. |
2018 | Nanostructured starch combined with hydroxytyrosol in poly(vinyl alcohol) based ternary films as active packaging system | Luzi, F.; Fortunati, E.; Di Michele, A.; Pannucci, E.; Botticella, E.; Santi, L.; Kenny Jm; Torre, L.; Bernini, Roberta |
2018 | Plant virus nanoparticles for BBB crossing and drug delivery to medulloblastoma. COMUNICAZIONE POSTER | Marchetti, L.; Arcangeli, C.; Tanno, B.; Bernini, Roberta ; Santi, L.; Bascheri, S.; Mancuso, M.; Lico, C. |
2019 | Produzione sostenibile e potenzialità applicative di estratti contenenti molecole bioattive da sottoprodotti della lavorazione delle olive e del melograno. Giornata di studio: Sostenibilità e economia circolare | Bernini, Roberta ; Lacetera, N.; Varvaro, L.; Santi, L. |
2020 | Scarti dell’olivo da problema a risorsa, grazie a VIOLIN | Pannucci, E.; Clemente, M.; Bernini, Roberta ; Santi, L. |
2020 | Strategie di economia circolare applicate agli scarti della produzione primaria | Pannucci, E.; Clemente, M.; Bernini, Roberta ; Santi, L. |
2013 | Wheat starch derived nanoparticles for sustainable agriculture. COMUNICAZIONE POSTER | Santi, L.; Bernini, Roberta ; Lafiandra, D.; Balestra Gm; Colla, G.; Grego, S. |