Naviga per Autore Botticella, Ermelinda

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Data pubblicazioneTitoloAutore/i
2021A green nanostructured pesticide to control tomato bacterial speck diseaseSchiavi, Daniele; Balbi, Rosa; Giovagnoli, Stefano; Camaioni, Emidio; Botticella, Ermelinda; Sestili, Francesco ; Balestra, Giorgio Mariano 
2021A Green Nanostructured Pesticide to Control Tomato Bacterial Speck DiseaseSchiavi, Daniele; Balbi, Rosa; Giovagnoli, Stefano; Camaioni, Emidio; Botticella, Ermelinda; Sestili, Francesco ; Balestra, Giorgio Mariano 
2021Biotechnological Resources to Increase Disease-Resistance by Improving Plant Immunity: A Sustainable Approach to Save Cereal Crop ProductionBigini, Valentina; Camerlengo, Francesco; Botticella, Ermelinda; Sestili, Francesco ; Savatin, Daniel V 
2020Can Manipulation of Durum Wheat Amylose Content Reduce the Glycaemic Index of Spaghetti?Sissons, Mike; Sestili, Francesco ; Botticella, Ermelinda; Masci, Stefania ; Lafiandra, Domenico 
2021Enrichment of provitamin A content in durum wheat grain by suppressing β-carotene hydroxylase 1 genes with a TILLING approachGarcia Molina, Maria Dolores; Botticella, Ermelinda; Beleggia, Romina; Palombieri, Samuela ; De Vita, Pasquale; Masci, Stefania ; Lafiandra, Domenico ; Sestili, Francesco 
2010Increasing the amylose content of durum wheat through silencing of the SBEIIa genesSestili, Francesco; Janni, Michela; Doherty, Angela; Botticella, Ermelinda; D'Ovidio, Renato; Masci, Stefania; Jones, Huw D.; Lafiandra, Domenico
2023Molecular insights into the role of amylose/amylopectin ratio on gluten protein organizationEmide, Davide; Magni, Chiara; Saitta, Francesca; Cardone, Gaetano; Botticella, Ermelinda; Fessas, Dimitrios; Iametti, Stefania; Lafiandra, Domenico ; Sestili, Francesco ; Marti, Alessandra; Barbiroli, Alberto
26-feb-2010Mutagenesi applicata allo sviluppo di nuove varietà di frumento: modificazione della composizione dell'amido e miglioramento delle caratteristiche nutrizionaliBotticella, Ermelinda
2024Mutations in starch biosynthesis genes affect chloroplast development in wheat pericarpBotticella, Ermelinda; Testone, Giulio; Buffagni, Valentina; Palombieri, Samuela ; Taddei, Anna Rita; Lafiandra, Domenico ; Lucini, Luigi; Giannino, Donato; Sestili, Francesco 
2019Provitamin A Biofortification of Durum Wheat through a TILLING ApproachSestili, Francesco ; Garcia-Molina, Maria Dolores; Gambacorta, Gianluca; Beleggia, Romina; Botticella, Ermelinda; De Vita, Pasquale; Savatin, Daniel Valentin ; Masci, Stefania; Lafiandra, Domenico 
2023The functional implications of high-amylose wholegrain wheat flours: An in vitro digestion and fermentation approach combined with metabolomicsGarcía-Pérez, Pascual; Giuberti, Gianluca; Sestili, Francesco ; Lafiandra, Domenico ; Botticella, Ermelinda; Lucini, Luigi
2023The silencing of TdIPK1 genes enhances micronutrient concentration in durum wheat grainFrittelli, Arianna; Palombieri, Samuela ; Quagliata, Giulia; Celletti, Silvia; Astolfi, Stefania ; Botticella, Ermelinda; Masci, Stefania ; De Vita, Pasquale; Volpato, Mirko; Sestili, Francesco 
2023The suppression of TdMRP3 genes reduces the phytic acid and increases the nutrient accumulation in durum wheat grainFrittelli, Arianna; Botticella, Ermelinda; Palombieri, Samuela ; Masci, Stefania ; Celletti, Silvia; Fontanella, Maria Chiara; Astolfi, Stefania ; De Vita, Pasquale; Volpato, Mirko; Sestili, Francesco 
2021The Triple Jags of Dietary Fibers in Cereals: How Biotechnology Is Longing for High Fiber GrainsBotticella, Ermelinda; Savatin, Daniel Valentin ; Sestili, Francesco 
2015TILLING mutants of durum wheat result in a high amylose phenotype and provide information on alternative splicing mechanismsSestili, Francesco ; Palombieri, Samuela ; Botticella, Ermelinda; Mantovani, Paola; Bovina, Riccardo; Lafiandra, Domenico