Browsing by Author Bellincontro, A.


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 1 to 20 of 29  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2019ALTERNATING TEMPERATURE IN POSTHARVEST COOLING TREATMENT OF ‘FIANO’ AND ‘FALANGHINA’ GRAPES AFFECTS CELL WALL ENZYME RATE, BERRY SOFTENING, AND POLYPHENOLSColetta, C.; Botondi, Rinaldo ; Forniti, R.; Baccelloni, S.; Bellincontro, A.; Mencarelli, F.
2006Controllo accurato dellambiente di appassimento per la valorizzazione di uve di varieta autoctone dellitalia centrale destinate alla produzione di vini dolciMencarelli, F.; De Santis, D.; Bellincontro, A.; Prosperi, P.; Botondi, Rinaldo ; Tiberi, D.
2014Costituzione della prima popolazione di melograno da incrocioRusso, B.; Zecchini, M.; Cristofori, V.; Silvestri, Cristian ; Latini, G.; Bellincontro, A.; Muleo, Rosario ; Russi, B.
2023Development of the hazelnut chain in Tuscany: the case of the integrated project “Loacker, Hazelnuts of Maremma”Cristofori, Valerio ; Pagani, E.; Bevilacqua, F.; Silvestri, Cristian ; Priori, Simone ; Modesti, M.; Bellincontro, A.; Mencarelli, F. ; Perugini, M.; Niedermayr, F.; Furlan, M.
2014Effect of Postharvest Dehydration on Content of Volatile Organic 2 Compounds in the Epicarp of the Cesanese Grape Berry . AMERICAN JOURNAL OF ENOLOGY AND VITICULTURE,Centioni, L.; Tiberi, D.; Pietromarchi, P.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio 
2013Effecy of different soil management practices on grapevine growth and on berry quality assessed by NIR-AOTF spectroscopyMuganu, Massimo ; Paolocci, M.; Gnisci, D.; Barnaba Fe; Bellincontro, A.; Mencarelli, F.; Grosu, I.
2010Ethylene depending and non-depending metabolism during postharvest banana ripeningDe Martino, G.; Mincini, M.; Forniti, R.; Botondi, Rinaldo ; Bellincontro, A.; Mencarelli; F.
2013Feasibility of electronic nose to diferentiate commercial Spanish wines elaborated from the same grape varietyNieves-lopez De Lerma, M.; Bellincontro, A.; Garcia-martinez, T.; Mencarelli, Fabio ; Moreno, J. J.
2013FUSARIUM-TOSSINE NEGLI ALIMENTI ZOOTECNICIDanieli , P. P.; Bellincontro, A.; Chiavaioli, A.; Pietri, A.; Bertuzzi, T.; Mencarelli, F.; Bernabucci, U.; Ronchi, B.
2012) Impiego in vigneto di uno spettrofotometro NIR-AOTF per la determinazione della migliore epoca di raccoltaBarnaba, F. E.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio 
2003Influence of ethylene inhibition by 1-methylcyclopropene on apricot quality, volatile production, and glycosidase activity of low- and high-aroma varieties of apricotsBotondi, Rinaldo ; Desantis, D.; Bellincontro, A.; Vizovitis, K.; Mencarelli, F.
2007Influence of Postharvest Water stress on lipoxigenase and alcohol dehydrogenase activities, and on the composition of some volatile compounds of Gewurtztraminer grapes dehydrated under controlled and uncontrolled thermohygrometric conditionsChkaiban, L.; Botondi, Rinaldo ; Bellincontro, A.; De Santis, D.; Kefalas, P.; Mencarelli, F.
2010Influenza della disidratazione post raccolta di uve Var. Grechetto bianco sulla concentrazione di isoflavoniDe Sanctis, F.; Luneia, R.; Silvestrini, M. G.; Moscetti, M. L.; Botondi, Rinaldo ; Bellincontro, A.; Mencarelli, F.
2008Influenza della temperatura di appassimento sulla qualit di uve variet MontepulcianoBotondi, Rinaldo ; Antelmi, G.; Frangipane, M. T.; Bellincontro, A.; Forniti, R.; Tiberi, D.; Mencarelli, F.
2005Inhibition of ethylene via different ways affects LOX and ADH activities and related volatiles compounds in peach (cv. Royal Gem)Bellincontro, A.; Morganti, F.; Desantis, D.; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F.
2016Management of postharvest grape withering to optimise the aroma of the final wine: A case study on Amarone. FOOD CHEMISTRY,Bellincontro, A.; Matarese, F.; D'onofrio, C.; Accordini, D.; Tosi, E.; Mencarelli, Fabio 
2009Modificazioni del rapporto di durezza della columella/polpa dellactinidia durante la conservazione in RN ed ACMencarelli, F.; Bellincontro, A.; Botondi, Rinaldo 
2012NIRMAP per mappare la qualità dell'uva in vignetoBarnaba, E. F.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio 
2013Oil accumulation in intact olive fruits measured by near infrared spectroscopy-acousto-optically tunable filterBellincontro, A.; Caruso, G.; Mencarelli, Fabio ; Gucci, R.
2015Ozone fumigation postharvest treatment for the quality of wine grape. ACTA HORTICULTURAE,Desanctis, F.; Ceccantoni, B.; Bellincontro, A.; Botondi, R.; Mencarelli, Fabio ; D'onofrio, C.; Ducci, E.; Catelli, C.