Browsing by Author Federici, F.


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 93 to 112 of 117 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2000Repeated-batch production of pigments by immobilised Monascus purpureusFenice, M.; Federici, F.; Selbmann, L.; Petruccioli, Maurizio 
2000Repeated-batch production of pigments by immobilized Monascus purpureusFenice, M.; Federici, F.; Selbmann, Laura 
2003The residues of olive oil extraction processDannibale, A.; Petruccioli, M.; Fenice, M.; Federici, F.; Giovannozzi Sermanni, G.
2006Role of autochthonous filamentous fungi in bioremediation of a soil historically contaminated with aromatic hydrocarbonsDannibale, A.; Rosetto, F.; Leonardi, V.; Federici, F.; Petruccioli, Maurizio ; Dannibale, S.
1991Scanning electron microscopy of Ca-alginate immobilized Aureobasidium pullulans grown under different culture conditionsFederici, F.; Petruccioli, Maurizio ; Gallo Federici, R.; Miller Mw
2002Screening of microbial strains for lipase production on olive-mill wastewaterPetruccioli, M.; Dannibale, A.; Federici, F.; Giovannozzi Sermanni, G.
2009Short-term impact of dry olive mill residue addition to soil on the resident microbiotaSampedro, I.; Giubilei, M.; Cajthaml, T.; Federici, E.; Federici, F.; Petruccioli, Maurizio ; Dannibale, A.
2007SOIL MYCOREMEDIATION AND POSSIBLE INTERACTIONS WITH INDIGENOUS MICROFLORALeonardi, V.; Federici, E.; Guibilei, M.; Federici, F.; Dannibale, A.; Petruccioli, M.
2010Stoned olive pomace fermentation with Pleurotus species and its evaluation as a possible animal feedBrozzoli, V.; Bartocci, S.; Terramoccia, S.; Cont, G.; Federici, F.; Dannibale, A.; Petruccioli, Maurizio 
2010Stoned olive pomace valorization by solid-state fermentation and its use as animal feedFederici, F.; Petruccioli, M.; Dannibale, A.; Terramoccia, S.
2010Tamarix sp. Biomass, a promising feedstock for 2nd generation bioethanol productionCalisti, S.; Crognale, S.; Dannibale, A.; Federici, F.; Moresi, M.; Petruccioli, M.; Ruzzi, M.; Santi, G.; Valentini, R.
2010TAMARIX SPP. BIOMASS, A POSSIBLE NON-FOOD FEEDSTOCK FOR BIOETHANOL PRODUCTIONCalisti; R.; Dannibale; A.; Federici; Santi; G.; Crognale; S.; Crognale, Silvia ; Calisti, C.; C.; Canganella, F.; Moresi, Mauro ; Petruccioli, M.; Ruzzi, M.; Valentini, R.; Dannibale, A.; Federici, F.; Santi, G.; Luziatelli, F.; Canganella; F.; Moresi; M.; Petruccioli; Ruzzi; Valentini
2010TAMARIX SPP. BIOMASS, A PROMISING FEEDSTOCK FOR 2ND GENERATION BIOETHANOL PRODUCTIONCalisti, C.; Crognale, Silvia ; Dannibale, A.; Federici, F.; Moresi, Mauro ; Petruccioli, M.; Ruzzi, M.; Santi, G.; Valentini, R.
2005UN APPROCCIO MULTI-FATTORIALE ALLA PRODUZIONE DI PEROSSIDASI FUNGINE E SUCCESSIVAQuaratino, D.; Federici, F.; Stazi, Silvia Rita ; D'annibale, A.
2005Un approccio multi-fattoriale alla produzione di perossidasi fungine e successiva verifica in fermentatoreQuaratino, D.; Federici, F.; Stazi, S. R.; Fenice, M.; Dannibale, A.
2010Upgrading and Detoxification of Aqueous Extracts from Dry Olive Mill Residues by White-Rot FungiSampedro, I.; Federici, F.; Ocampo, J. A.; Garcia Romera, I.; Dannibale, A.; Petruccioli, M.
2010Upgrading via fungal fermentation of aqueous extracts from dry olive mill residueSampedro, I.; Federici, F.; Dannibale, A.; Garcia Romera, I.; Ocampo, J. A.; Siles, J. A.; Petruccioli, M.
2008The use of immobilized white-rot fungi reduces time requirements and improves detoxification of two-phase dry olive mill residueSampedro, I.; Marinari, S.; Ocampo Ja; Garcia-romera, I.; Petruccioli, M.; Federici, F.; Dannibale, A.
2006Uso di agenti solubilizzanti nel micorisanamento di un suolo contaminato ad hoc con idrocarburi policiclici aromaticiLeonardi, V.; Petruccioli, M.; A.; Ek, V.; Federici, F.; Novotny, C.; Stazi, S. R.; Dannibale, A.
2006Uso di agenti solubilizzanti nel micorisanamento di un suolo contaminato «ad hoc» con idrocarburi policiclici aromaticiLeonardi, V.; Petruccioli, M.; ≈úa≈ùek, V.; Federici, F.; Novotny, C.; Stazi, Silvia Rita ; D'annibale, A.