Mostrati i risultati da 10 a 29 di 29
< precedente
Data pubblicazione | Titolo | Autore/i |
2012 | ) Impiego in vigneto di uno spettrofotometro NIR-AOTF per la determinazione della migliore epoca di raccolta | Barnaba, F. E.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio |
2003 | Influence of ethylene inhibition by 1-methylcyclopropene on apricot quality, volatile production, and glycosidase activity of low- and high-aroma varieties of apricots | Botondi, Rinaldo ; Desantis, D.; Bellincontro, A.; Vizovitis, K.; Mencarelli, F. |
2007 | Influence of Postharvest Water stress on lipoxigenase and alcohol dehydrogenase activities, and on the composition of some volatile compounds of Gewurtztraminer grapes dehydrated under controlled and uncontrolled thermohygrometric conditions | Chkaiban, L.; Botondi, Rinaldo ; Bellincontro, A.; De Santis, D.; Kefalas, P.; Mencarelli, F. |
2010 | Influenza della disidratazione post raccolta di uve Var. Grechetto bianco sulla concentrazione di isoflavoni | De Sanctis, F.; Luneia, R.; Silvestrini, M. G.; Moscetti, M. L.; Botondi, Rinaldo ; Bellincontro, A.; Mencarelli, F. |
2008 | Influenza della temperatura di appassimento sulla qualit di uve variet Montepulciano | Botondi, Rinaldo ; Antelmi, G.; Frangipane, M. T.; Bellincontro, A.; Forniti, R.; Tiberi, D.; Mencarelli, F. |
2005 | Inhibition of ethylene via different ways affects LOX and ADH activities and related volatiles compounds in peach (cv. Royal Gem) | Bellincontro, A.; Morganti, F.; Desantis, D.; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F. |
2016 | Management of postharvest grape withering to optimise the aroma of the final wine: A case study on Amarone. FOOD CHEMISTRY, | Bellincontro, A.; Matarese, F.; D'onofrio, C.; Accordini, D.; Tosi, E.; Mencarelli, Fabio |
2009 | Modificazioni del rapporto di durezza della columella/polpa dellactinidia durante la conservazione in RN ed AC | Mencarelli, F.; Bellincontro, A.; Botondi, Rinaldo |
2012 | NIRMAP per mappare la qualità dell'uva in vigneto | Barnaba, E. F.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio |
2013 | Oil accumulation in intact olive fruits measured by near infrared spectroscopy-acousto-optically tunable filter | Bellincontro, A.; Caruso, G.; Mencarelli, Fabio ; Gucci, R. |
2015 | Ozone fumigation postharvest treatment for the quality of wine grape. ACTA HORTICULTURAE, | Desanctis, F.; Ceccantoni, B.; Bellincontro, A.; Botondi, R.; Mencarelli, Fabio ; D'onofrio, C.; Ducci, E.; Catelli, C. |
2014 | Portable NIR-AOTF spectroscopy combined with winery FTIR spectroscopy for an easy,rapid, in-fieldmonitoring of Sangiovese grape quality | Barnaba, F. E.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio |
2012 | Postharvest dehydration of wine white grapes to increase genistein, daidzein and the main carotenoids, | De Sanctis, F.; Silvestrini , M. G.; Luneia, R.; Botondi, Rinaldo ; Bellincontro, A.; Mencarelli, F. |
2006 | Postharvest Ethylene and 1-MCP Treatment both Affect Phenols, Anthocyanins and Aromatic Quality of Aleatico Grapes and Wine | Bellincontro, A.; Fardelli, A.; De Santis, D.; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F. |
2007 | Preliminary investigations on Postharvest Water loss of Grape CV Montepulciano variety for the production of Dessert Wine by NIR, Electronic Nose and NMR | Mencarelli, F.; Bellincontro, A.; Botondi, Rinaldo ; Anelli, G.; Valentini, M.; Sequi, P.; Sintonico, M. |
2012 | Spettroscopia NIR-AOTF: tecnica innovativa per determinare la sostanza secca e quindi l'epoca di raccolta dello zucchino | Barnaba, F. E.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio |
2013 | Technology and Management ofPostharvest Dehydration | Mencarelli, Fabio ; Bellincontro, A. |
2010 | TEMPERATURE AND WATER LOSS DIFFERENTLY AFFECT GENE EXPRESSION IN GRAPE BERRY CV ALEATICO DURING POSTHARVEST DEHYDRATION | Cirilli, M.; Bellincontro, A.; Nicoletti, I.; Mencarelli, F.; Colao Mc; Muleo, Rosario |
2010 | Temperature and Water Loss Regulate Phenylpropanoid Genes in Skin Berry of Aleatico Grape Variety during Post-Harvest Dehydration Conditions | Cirilli, M.; Bellincontro, A.; Mencarelli, F.; Nicoletti, I.; Corradini, D.; Colao, M. C.; Muleo, Rosario |
2007 | Using non destructive techniques to monitor metabolic and structural responses of grape dehydration at different temperatures for wine production | Mencarelli, F.; Bellincontro, A.; Botondi, Rinaldo ; Tomas, A.; Di Natale, C.; Santonico, M.; Valentini, M. |