Naviga per Autore Bellincontro, A.


o seleziona una lettera per esplorare in ordine di Cognome
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Mostrati i risultati da 10 a 29 di 29 < precedente 
Data pubblicazioneTitoloAutore/i
2012) Impiego in vigneto di uno spettrofotometro NIR-AOTF per la determinazione della migliore epoca di raccoltaBarnaba, F. E.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio 
2003Influence of ethylene inhibition by 1-methylcyclopropene on apricot quality, volatile production, and glycosidase activity of low- and high-aroma varieties of apricotsBotondi, Rinaldo ; Desantis, D.; Bellincontro, A.; Vizovitis, K.; Mencarelli, F.
2007Influence of Postharvest Water stress on lipoxigenase and alcohol dehydrogenase activities, and on the composition of some volatile compounds of Gewurtztraminer grapes dehydrated under controlled and uncontrolled thermohygrometric conditionsChkaiban, L.; Botondi, Rinaldo ; Bellincontro, A.; De Santis, D.; Kefalas, P.; Mencarelli, F.
2010Influenza della disidratazione post raccolta di uve Var. Grechetto bianco sulla concentrazione di isoflavoniDe Sanctis, F.; Luneia, R.; Silvestrini, M. G.; Moscetti, M. L.; Botondi, Rinaldo ; Bellincontro, A.; Mencarelli, F.
2008Influenza della temperatura di appassimento sulla qualit di uve variet MontepulcianoBotondi, Rinaldo ; Antelmi, G.; Frangipane, M. T.; Bellincontro, A.; Forniti, R.; Tiberi, D.; Mencarelli, F.
2005Inhibition of ethylene via different ways affects LOX and ADH activities and related volatiles compounds in peach (cv. Royal Gem)Bellincontro, A.; Morganti, F.; Desantis, D.; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F.
2016Management of postharvest grape withering to optimise the aroma of the final wine: A case study on Amarone. FOOD CHEMISTRY,Bellincontro, A.; Matarese, F.; D'onofrio, C.; Accordini, D.; Tosi, E.; Mencarelli, Fabio 
2009Modificazioni del rapporto di durezza della columella/polpa dellactinidia durante la conservazione in RN ed ACMencarelli, F.; Bellincontro, A.; Botondi, Rinaldo 
2012NIRMAP per mappare la qualità dell'uva in vignetoBarnaba, E. F.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio 
2013Oil accumulation in intact olive fruits measured by near infrared spectroscopy-acousto-optically tunable filterBellincontro, A.; Caruso, G.; Mencarelli, Fabio ; Gucci, R.
2015Ozone fumigation postharvest treatment for the quality of wine grape. ACTA HORTICULTURAE,Desanctis, F.; Ceccantoni, B.; Bellincontro, A.; Botondi, R.; Mencarelli, Fabio ; D'onofrio, C.; Ducci, E.; Catelli, C.
2014Portable NIR-AOTF spectroscopy combined with winery FTIR spectroscopy for an easy,rapid, in-fieldmonitoring of Sangiovese grape qualityBarnaba, F. E.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio 
2012Postharvest dehydration of wine white grapes to increase genistein, daidzein and the main carotenoids,De Sanctis, F.; Silvestrini , M. G.; Luneia, R.; Botondi, Rinaldo ; Bellincontro, A.; Mencarelli, F.
2006Postharvest Ethylene and 1-MCP Treatment both Affect Phenols, Anthocyanins and Aromatic Quality of Aleatico Grapes and WineBellincontro, A.; Fardelli, A.; De Santis, D.; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F.
2007Preliminary investigations on Postharvest Water loss of Grape CV Montepulciano variety for the production of Dessert Wine by NIR, Electronic Nose and NMRMencarelli, F.; Bellincontro, A.; Botondi, Rinaldo ; Anelli, G.; Valentini, M.; Sequi, P.; Sintonico, M.
2012Spettroscopia NIR-AOTF: tecnica innovativa per determinare la sostanza secca e quindi l'epoca di raccolta dello zucchinoBarnaba, F. E.; Bellincontro, A.; Mencarelli, Fabio 
2013Technology and Management ofPostharvest DehydrationMencarelli, Fabio ; Bellincontro, A.
2010TEMPERATURE AND WATER LOSS DIFFERENTLY AFFECT GENE EXPRESSION IN GRAPE BERRY CV ALEATICO DURING POSTHARVEST DEHYDRATIONCirilli, M.; Bellincontro, A.; Nicoletti, I.; Mencarelli, F.; Colao Mc; Muleo, Rosario 
2010Temperature and Water Loss Regulate Phenylpropanoid Genes in Skin Berry of Aleatico Grape Variety during Post-Harvest Dehydration ConditionsCirilli, M.; Bellincontro, A.; Mencarelli, F.; Nicoletti, I.; Corradini, D.; Colao, M. C.; Muleo, Rosario 
2007Using non destructive techniques to monitor metabolic and structural responses of grape dehydration at different temperatures for wine productionMencarelli, F.; Bellincontro, A.; Botondi, Rinaldo ; Tomas, A.; Di Natale, C.; Santonico, M.; Valentini, M.