Browsing by Author Bellincontro, Andrea


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 46 to 65 of 121 < previous   next >
Issue DateTitleAuthor(s)
2010How dehydration temperature and weight loss affect the biosynthesis of nutritional compounds in irrigated Aleatico grapeAntelmi, G.; Bellincontro, Andrea ; Mencarelli, F.
2024Identifying wine grape aromatic maturity using e-nose and GC-MS: the case of Nerello Mascalese grapes from two contrade of the Etna areaTarì, Umberto; Pettinelli, Stefano; Bianchi, Alessandro; Pollon, Matteo; Alfieri, Gianmarco; Vitaggio, Clara; Corona, Onofrio; Modesti, Margherita ; Fiorino, Fabrizio Onofrio; Bellincontro, Andrea ; Mencarelli, Fabio
2006Il controllo del metabolismo delluva in appassimento per la determinazione della qualit del passitoBellincontro, Andrea ; Botondi, Rinaldo ; De Santis, D.; Forniti, R.; Mencarelli, F.
2014Impiego della spettroscopia NIR-AOTF per il monitoraggio in vigneto della maturazione e lidentificazione della corretta epoca di raccolta delle uve dellAmaroneBellincontro, Andrea ; Marotta, A.; Accordini, D.; Palliotti, A.; Mencarelli, F.
2012Impiego in vigneto di uno spettrofotometro NIR-AOTF per la determinazione della migliore epoca di raccoltaBarnaba Fe; Bellincontro, Andrea ; Mencarelli; F.
2017Influence of air flow and dehydration technique on respiration and VOCs of Pecorino grapesProsperi, P.; Botondi, Rinaldo ; Bellincontro, Andrea ; Desantis, D.; Mencarelli, F.
2011Influence of Bunch Position in the Canopy on Berry Epicuticular Wax During Ripening and on Weight Loss in Postharvest Dehydration ProcessMuganu; A.; Gambellini; G.; Mencarelli; F.; M.; Bellincontro, Andrea ; Barnaba; F. E.; Paolocci; Bignami; C.; Scossa
2007Influence of Ethylene and 1-Methylcyclopropene Postharvest Treatments on Aromatic Quality of Aleatico GrapesDe Santis, D.; Bellincontro, Andrea ; Pasquini, M.; Servili, M.; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F.; Desantis, D.
2003Influence of ethylene inhibition by 1-MCP on apricot quality, volatiles evolution, and glycosidase activity of low aroma and high aroma varieties of apricotBotondi, R.; Desantis, D.; Vizovitis, K.; Bellincontro, Andrea ; Mencarelli, F.
2007Influence of Postharvest Water Stress on LOX, ADH and Aroma Biochemistry of Gewurtztraminer Grape Dehydrated Under Controlled and Uncontrolled Thermohygrometric ConditionsChkaiban, L.; Botondi, R.; Bellincontro, Andrea ; De Santis, D.; Kefalas, P.; Mencarelli, F.
2005Influence of sunlight exposure and postharvest ethylene control on carotenoids content of peach fruitCecchi, F.; De Martino, G.; Bellincontro, Andrea ; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F.
2010Influenza della posizione dei grappoli nella chioma sulle caratteristiche anatomiche degli acini e sul loro comportamento durante la disidratazione postraccolta in ambiente controllatoMuganu, M.; Bellincontro, Andrea ; Barnaba, F. E.; Tiberi, D.; Paolocci, M.; Bignami, C.; Mencarelli, F.
2008Influenza della temperatura di appassimento sulla qualit delle uve variet MontepulcianoBotondi, R.; Antelmi, G.; Frangipane, M. T.; Bellincontro, Andrea ; Roberto, F.; Mencarelli, F.; Tiberi, D.
2002Influenza di una nuova tecnologia di appassimento sulle caratteristiche qualitative ed aromatiche di uve Trebbiano e MalvasiaBellincontro, Andrea ; Desantis, D.; Nardin, C.; Villa, I.; Mencarelli, F.
2005Inhibition of ethylene via different ways affects LOX and ADH activities, and related volatiles compounds in peach (cv. Royal gem)Bellincontro, Andrea ; Morganti, F.; Desantis, D.; Botondi, R.; Mencarelli, F.
2015Innovative application of NIR-AOTF and MRI to study water behaviour in cut flowersBellincontro, Andrea ; Valentini, M.; Forniti, R.; Mencarelli, F.
2022Innovative “Soft” Maceration Techniques in Red Grape FermentationPettinelli, Stefano; Pardini, Luca; De Angeli, Giorgio; Bianchi, Alessandro; Najar, Basma; Cerreta, Raffaele; Bellincontro, Andrea ; Floridia, Giuseppe; Mencarelli, Fabio
2009Integration of Non-Destructive Techniques with Destructive Analyses to Study Postharvest Water Stress of Wine GrapesBellincontro, Andrea ; Isabella Nicoletti; Massimiliano Valentini; Alejandro Tomas; Diana Desantis; Danilo Corradini; Fabio Mencarelli
2014Late winter pruning as a tool to control vine yeald and accumulation of soluble solids in Sangiovese grapevinesPalliotti, A.; Tombesi, S.; Frioni, T.; Famiani, F.; Silvestroni, O.; Bellincontro, Andrea ; Poni, S.
2019Malic Acid as a Potential Marker for the Aroma Compounds of “Amarone Wine” Grape Varieties in WitheringD’onofrio, C.; Bellincontro, Andrea ; Accordini, D.; Mencarelli, F.