Showing results 1 to 20 of 103
next >
Issue Date | Title | Author(s) |
2006 | 1-MCP controls ripening induced by impact injury on apricot by affecting SOD and POX activities | De Martino, G.; Vizovitis, K.; Botondi, Rinaldo ; A.; Mencarelli, F. |
2021 | A review into the effectiveness of ozone technology for improving the safety and preserving the quality of fresh-cut fruits and vegetables | Botondi, Rinaldo ; Barone, Marco; Grasso, Claudia |
1994 | Accurate detection of firmness and colour changes in the packing of table grapes with paper dividers | Mencarelli, F.; Massantini, R.; Lanzarotta, L.; Botondi, Rinaldo |
2023 | Ag-IoT application for Vital Monitoring of Plant Ecophysiological Data and Soil Parameters | Asgharinia, Shahla; Lembo, Micaela; Eramo, Vanessa; Forniti, Roberto; Renzi, Francesco; Valentini, Riccardo ; Botondi, Rinaldo |
2019 | Alternating temperature in postharvest cooling treatment of 'Fiano' and 'Falanghina' grapes affects cell wall enzyme rate, berry softening and polyphenols | Coletta, Cosimo; Botondi, Rinaldo ; Forniti, Roberto; Baccelloni, Simone; Bellincontro, Andrea ; Mencarelli, Fabio |
2019 | ALTERNATING TEMPERATURE IN POSTHARVEST COOLING TREATMENT OF ‘FIANO’ AND ‘FALANGHINA’ GRAPES AFFECTS CELL WALL ENZYME RATE, BERRY SOFTENING, AND POLYPHENOLS | Coletta, C.; Botondi, Rinaldo ; Forniti, R.; Baccelloni, S.; Bellincontro, A.; Mencarelli, F. |
2012 | Anaerobic metabolism during short and long term storage of kiwifruit | Botondi, Rinaldo ; Russo, V.; Mencarelli, F. |
2005 | Aspetti sanitari degli ambienti di appassimento delle uve | Botondi, Rinaldo ; Vailati, M. |
2007 | Aspetti sanitari del programma di garanzia di sicurezza e qualit di una azienda di lavorazione di frutta secca | Botondi, Rinaldo ; Marcucci, E.; Bruni, R. |
2015 | Biodegradable PLA (polylactic acid) hinged trays keep quality of fresh-cut and cooked spinach | Botondi, Rinaldo ; Bartoloni, S.; Baccelloni, S.; Mencarelli, F. |
1997 | Caratterizzazione biochimica di frutti di melone che esprimono una ACC ossidasi antisenso | Botondi, Rinaldo ; Guis, M.; Ben Amor, M.; Ayub, R.; Bouzayen, M.; Pech , J. C.; Latche, A. |
2014 | Caratterizzazione qualitativa di frutti di melone di IV gamma conservati a 6C in MAP (5% O2 e 18% CO2)ed in aria | Botondi, Rinaldo ; Bartoloni, S.; Forniti, R.; Mencarelli, F. |
2016 | A comparative study on the effectiveness of ozonated water and peracetic acid in the storability of packaged fresh-cut melon | Botondi, Rinaldo ; Moscetti, R.; Massantini, Riccardo |
2007 | Contaminazione microbica e valutazione dellesposizione a specie fungine in una azienda di lavorazione e trasformazione delle nocciole | Bruni, R.; Mansi, A.; Marcucci, E.; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F. |
2017 | Control of environmental parameters in postharvest partial dehydration of wine grapes reduces water stress | Bellincontro, Andrea ; Prosperi, P.; De Santis, Diana ; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F.; Andrea Bellincontro; Paolo Prosperi; Rinaldo Botondi; Fabio Mencarelli |
2006 | Controllo accurato dellambiente di appassimento per la valorizzazione di uve di varieta autoctone dellitalia centrale destinate alla produzione di vini dolci | Mencarelli, F.; De Santis, D.; Bellincontro, A.; Prosperi, P.; Botondi, Rinaldo ; Tiberi, D. |
1998 | Determination of soluble solids content in apricot varieties by visible and near-infrared spectroscopy | Carlini, P.; Massantini, R.; Mencarelli, F.; Botondi, Rinaldo |
2004 | Different postharvest dehydration rates affect quality characteristics and volatile compounds of Malvasia, Trebbiano and Sangiovese grapes for wine production | Bellincontro, Andrea ; De Santis, D.; Botondi, Rinaldo ; Villa, I.; Mencarelli, F.; Mencarelli , F. |
1997 | Differential expression of ACC oxidase genes in melon and physiological characterization of fruit expressing an antisense ACC oxidase gene | Guis, M.; Bouzayen, M.; Balague, C.; Pech, J. C.; Bouquin, T.; Zegzouti, H.; Ayub, R.; Ben Amor, M.; Lasserre, E.; Botondi, Rinaldo ; Raynal, J.; Latche, A. |
2012 | Effect of different sanitizers on the qualitative characteristics of fresh-cut spinach under passive modified atmosphere packaging - Influenza di due tipologie di lavaggio sulle caratteristiche qualitative di spinaci di IV gamma confezionati in atmosfera passiva | Bartoloni, S.; Mencarelli, F.; Forniti, R.; Botondi, Rinaldo |