Browsing by Author Botondi, Rinaldo


Or, select a letter below to browse by last name
0-9 A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Showing results 1 to 20 of 96  next >
Issue DateTitleAuthor(s)
20061-MCP controls ripening induced by impact injury on apricot by affecting SOD and POX activitiesDe Martino, G.; Vizovitis, K.; Botondi, Rinaldo ; A.; Mencarelli, F.
2021A review into the effectiveness of ozone technology for improving the safety and preserving the quality of fresh-cut fruits and vegetablesBotondi, Rinaldo ; Barone, Marco; Grasso, Claudia
1994Accurate detection of firmness and colour changes in the packing of table grapes with paper dividersMencarelli, F.; Massantini, R.; Lanzarotta, L.; Botondi, Rinaldo 
2019Alternating temperature in postharvest cooling treatment of 'Fiano' and 'Falanghina' grapes affects cell wall enzyme rate, berry softening and polyphenolsColetta, Cosimo; Botondi, Rinaldo ; Forniti, Roberto; Baccelloni, Simone; Bellincontro, Andrea ; Mencarelli, Fabio 
2019ALTERNATING TEMPERATURE IN POSTHARVEST COOLING TREATMENT OF ‘FIANO’ AND ‘FALANGHINA’ GRAPES AFFECTS CELL WALL ENZYME RATE, BERRY SOFTENING, AND POLYPHENOLSColetta, C.; Botondi, Rinaldo ; Forniti, R.; Baccelloni, S.; Bellincontro, A.; Mencarelli, F.
2012Anaerobic metabolism during short and long term storage of kiwifruitBotondi, Rinaldo ; Russo, V.; Mencarelli, F.
2005Aspetti sanitari degli ambienti di appassimento delle uveBotondi, Rinaldo ; Vailati, M.
2007Aspetti sanitari del programma di garanzia di sicurezza e qualit di una azienda di lavorazione di frutta seccaBotondi, Rinaldo ; Marcucci, E.; Bruni, R.
2015Biodegradable PLA (polylactic acid) hinged trays keep quality of fresh-cut and cooked spinachBotondi, Rinaldo ; Bartoloni, S.; Baccelloni, S.; Mencarelli, F.
1997Caratterizzazione biochimica di frutti di melone che esprimono una ACC ossidasi antisensoBotondi, Rinaldo ; Guis, M.; Ben Amor, M.; Ayub, R.; Bouzayen, M.; Pech , J. C.; Latche, A.
2014Caratterizzazione qualitativa di frutti di melone di IV gamma conservati a 6C in MAP (5% O2 e 18% CO2)ed in ariaBotondi, Rinaldo ; Bartoloni, S.; Forniti, R.; Mencarelli, F.
2016A comparative study on the effectiveness of ozonated water and peracetic acid in the storability of packaged fresh-cut melonBotondi, Rinaldo ; Moscetti, R.; Massantini, Riccardo 
2007Contaminazione microbica e valutazione dellesposizione a specie fungine in una azienda di lavorazione e trasformazione delle noccioleBruni, R.; Mansi, A.; Marcucci, E.; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F.
2017Control of environmental parameters in postharvest partial dehydration of wine grapes reduces water stressBellincontro, Andrea ; Prosperi, P.; De Santis, Diana ; Botondi, Rinaldo ; Mencarelli, F.; Andrea Bellincontro; Paolo Prosperi; Rinaldo Botondi; Fabio Mencarelli
2006Controllo accurato dellambiente di appassimento per la valorizzazione di uve di varieta autoctone dellitalia centrale destinate alla produzione di vini dolciMencarelli, F.; De Santis, D.; Bellincontro, A.; Prosperi, P.; Botondi, Rinaldo ; Tiberi, D.
1998Determination of soluble solids content in apricot varieties by visible and near-infrared spectroscopyCarlini, P.; Massantini, R.; Mencarelli, F.; Botondi, Rinaldo 
2004Different postharvest dehydration rates affect quality characteristics and volatile compounds of Malvasia, Trebbiano and Sangiovese grapes for wine productionBellincontro, Andrea ; De Santis, D.; Botondi, Rinaldo ; Villa, I.; Mencarelli, F.; Mencarelli , F.
1997Differential expression of ACC oxidase genes in melon and physiological characterization of fruit expressing an antisense ACC oxidase geneGuis, M.; Bouzayen, M.; Balague, C.; Pech, J. C.; Bouquin, T.; Zegzouti, H.; Ayub, R.; Ben Amor, M.; Lasserre, E.; Botondi, Rinaldo ; Raynal, J.; Latche, A.
2012Effect of different sanitizers on the qualitative characteristics of fresh-cut spinach under passive modified atmosphere packaging - Influenza di due tipologie di lavaggio sulle caratteristiche qualitative di spinaci di IV gamma confezionati in atmosfera passivaBartoloni, S.; Mencarelli, F.; Forniti, R.; Botondi, Rinaldo 
2019The effect of gaseous ozone treatment and different storage temperatures on the quality of yellow-flesh kiwifruit cv "SoreliCarboni, C.; Goffi, V.; Petriccione, M.; Botondi, Rinaldo