DSpace Unitus DSpace

Unitus DSpace >
Tesi di Dottorato di Ricerca >
Archivio delle tesi di dottorato di ricerca >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/2067/2980

Title: Survey of bacterial diseases on stone fruits in Lebanon and investigation of phenotypic and genetic diversity of the isolated Pseudomonas syringae pathovars
Authors: Moubarak, Peter
Tutor: Varvaro, Leonardo
Keywords: Survey
Stone fruits
Lebanon
Pseudomonas syringae
Characterization
AGR/12
Issue Date: 27-May-2016
Publisher: Università degli studi della Tuscia - Viterbo
Series/Report no.: Tesi di dottorato di ricerca. 28. ciclo
Abstract: Upon evaluating the state of the art of bacterial diseases affecting stone fruits in Lebanon, we conducted an extended survey to tackle the critical and most important occurring pathogenic bacteria unveiling their biochemical, biological and molecular identity. Our survey demonstrated that bacterial canker is the main and widely spread bacterial disease of stone fruits in Lebanon. The highest disease incidence was observed on cherry and apricot followed by plum, almond, peach and nectarine,
...more

Lo scopo del presente lavoro è stato quello di valutare le mallattie batteriche delle drupace in Libano, conducendo un’indagine atta ad individuare i principali agenti patogeni e le loro caratteristiche biochimiche, biologiche e molecolari. Da queste ricerca si evince che il cancro batterico è la malattia più diffusa tra le drupace in Libano. La più alta incidenza di malattia è stata osservata nel ciliegio e nell’albicocco, seguiti rispettivamente dal susino, mandorlo, pesco e nettarine. Come
...more
Description: Dottorato di ricerca in Protezione delle piante
URI: http://hdl.handle.net/2067/2980
Appears in Collections:Archivio delle tesi di dottorato di ricerca

Files in This Item:

File Description SizeFormat
pmoubarak_tesid.pdf3 MBAdobe PDFView/Open


This item is protected by original copyright

Recommend this item

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! Unitus DSpace  © 2005 Università degli Studi della Tuscia - Feedback