DSpace Unitus DSpace

Unitus DSpace >
Tesi di Dottorato di Ricerca >
Archivio delle tesi di dottorato di ricerca >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/2067/2489

Title: Functional analysis of candidate genes for meat quality in Sus scrofa
Other Titles: Analisi funzionale di geni candidati per la qualità della carne in Sus scrofa
Authors: Bicorgna, Silvia
Tutor: Valentini, Alessio
Keywords: SNP
Swine
Meat quality
Polimorfismi del DNA
Suini
Qualità della carne
AGR/17
Issue Date: 20-Mar-2012
Publisher: Università degli studi della Tuscia - Viterbo
Series/Report no.: Tesi di dottorato in Ecologia e gestione delle risorse biologiche 24. ciclo
Abstract: Recently, some studies have established a connection between Meat Quality Traits and the genetic background of different pig breeds. This work is aimed to study 10 candidate genes affecting quality traits and to analyze if in their promoter regions, any SNP can be responsible of phenotypical differences in two Italian pig breeds, Casertana (CA) and Large White (LW). In MYF5 gene, we have identified three new SNPs, two in promoter region (T149C and C802G) and one in exon 1 (G1288C). In LW, t
...more

Recenti studi hanno stabilito una connessione tra i Meat Quality Traits e alcuni geni di differenti razze suine. Questo lavoro ha riguardato lo studio del promotore di 10 geni selezionati per la qualità della carne, in particolare l’identificazione .di SNP responsabili delle differenze fenotipiche tra due razze suine italiane, la Casertana (CA) e la Large White (LW). In questo studio, abbiamo identificato due SNP nel promotore del gene MYF5 (T149C e C802G) ed uno nel primo esone (G1288C). L
...more
Description: Dottorato di ricerca in Ecologia e gestione delle risorse biologiche
URI: http://hdl.handle.net/2067/2489
Appears in Collections:Archivio delle tesi di dottorato di ricerca

Files in This Item:

File Description SizeFormat
sbicorgna_tesid.pdf1.93 MBAdobe PDFView/Open


This item is protected by original copyright

Recommend this item

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! Unitus DSpace  © 2005 Università degli Studi della Tuscia - Feedback