DSpace Unitus DSpace

Unitus DSpace >
Tesi di Dottorato di Ricerca >
Archivio delle tesi di dottorato di ricerca >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/2067/2413

Title: Biotechnological production of vanillin from natural feedstocks
Other Titles: Produzione biotecnologica di vanillina da materie prime naturali
Authors: Di Matteo, Paola
Tutor: Ruzzi, Maurizio
Keywords: Vanillin
PV acylase
E. Coli
Streptomyces mobaraensis
Recovery adsorption
Vanillina
PV acilasi
Recupero adsorbimento
CHIM/11
Issue Date: 17-Feb-2011
Publisher: Università degli studi della Tuscia - Viterbo
Series/Report no.: Tesi di dottorato di ricerca. 23. ciclo
Abstract: This PhD research project was focused on innovative biotechnological production and recovery of vanillin and vanillin precursors. Nowadays, flavours cover over a quarter of the world market for food additives. Flavouring compounds are mainly produced via chemical synthesis or by extraction from natural materials. Flavours obtained by chemical synthesis of starting natural substances cannot legally be labelled as natural and the environmentally unfriendly production processes are subject to vario
...more

Questo progetto di tesi ha riguardato lo studio e l’ottimizzazione di un processo biotecnologico innovativo per la produzione di vanillina e di suoi precursori naturali. La ricerca include lo sviluppo di un’efficiente procedura di recupero della vanillina prodotta. Oggi, il mercato degli aromi ricopre circa un quarto di quello mondiale degli additivi alimentari. I composti aromatici vengono generalmente prodotti per via chimica e sintetica o per via estrattiva da matrici naturali. Gli aromi ott
...more
Description: Dottorato di ricerca in Biotecnologia degli alimenti
URI: http://hdl.handle.net/2067/2413
Appears in Collections:Archivio delle tesi di dottorato di ricerca

Files in This Item:

File Description SizeFormat
pdimatteo_tesid.pdf2.13 MBAdobe PDFView/Open


This item is protected by original copyright

Recommend this item

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! Unitus DSpace  © 2005 Università degli Studi della Tuscia - Feedback