DSpace Unitus DSpace

Unitus DSpace >
Dipartimento di Geologia e Ingegneria Meccanica, Idraulica e Naturalistica per il Territorio >
GEMINI - Archivio della produzione scientifica >

Please use this identifier to cite or link to this item: http://hdl.handle.net/2067/1807

Title: Mantenimento della qualità organolettica in alcuni ortofrutticoli tipici della regione Lazio minimamente processati
Authors: Massantini, Riccardo
Moscetti, Roberto
Cecchini, Massimo
Monarca, Danilo
Keywords: Fourth range products
Artichoke
Fennel
Zucchini squash
Catalogna chicory
Issue Date: 2010
Publisher: Società di Ortoflorofrutticoltura Italiana (SOI)
Citation: Massantini, R. et al. 2010. Mantenimento della qualità organolettica in alcuni ortofrutticoli tipici della regione Lazio minimamente processati. "Italus Hortus" 17 (3): 73-77
Abstract: The research has the aim of enhancing the storability of some lightly processed foods typical of Lazio Region. The vegetables involved in this research are: artichoke, fennel, zucchini squash and chicory. Results shown reveal the importance of using first quality raw material, low temperature (5°C) through the entire process, and chlorinated water (100 ppm). In addition to this, a packaging using a low permeability plastic film, controlled atmosphere and a storage temperature of 4°C are
...more
Description: L'articolo è disponibile sul sito dell'editore http://www.soihs.it/
URI: http://hdl.handle.net/2067/1807
ISSN: 1127-3496
Appears in Collections:GEMINI - Archivio della produzione scientifica

Files in This Item:

File Description SizeFormat
Italus Hortus Abstract.pdf61.03 kBAdobe PDFView/Open


This item is protected by original copyright

Recommend this item

This item is licensed under a Creative Commons License
Creative Commons

Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.

 

Valid XHTML 1.0! Unitus DSpace  © 2005 Università degli Studi della Tuscia - Feedback