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Title: Fattori di qualità della nocciola
Other Titles: Quality factors of hazelnuts
Authors: Cristofori, Valerio
Keywords: Zuccheri
Acidi grassi
Vitamine
Polifenoli
Analisi sensoriale
Sugars
Fatty acids
Vitamins
Polyphenols
Sensory analysis
Corylus avellana L.
AGR/03
Issue Date: 28-Nov-2006
Publisher: Università degli studi della Tuscia - Viterbo
Series/Report no.: Tesi di dottorato di ricerca. 18. ciclo
Abstract: La nocciola è materia prima per importanti attività di trasformazione industriale e le sue caratteristiche carpologiche, tecnologiche e compositive possono avere ricadute di rilievo sulla qualità dei prodotti derivati e sulla loro conservabilità. Molti aspetti non sono tuttavia stati ancora esaminati in misura sufficiente a fare comprendere come si modifichino in funzione di fattori agronomici ed ambientali e come influenzino la qualità percepita dal consumatore. La ricerca è stata articola
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Hazelnut is the raw material used for important processing activities. Nut traits and composition may have a relevant influence on quality of processed products and on their storability. Nevertheless, for many aspects a better understanding is needed of the interaction with environmental and agronomic factors and on the quality perceived by consumers. The research was then articulated in three different experiments, aimed at characterizing the nut and kernel components mainly involved in nut qu
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Description: Dottorato di ricerca in Ortoflorofrutticoltura
URI: http://hdl.handle.net/2067/150
Rights: If not otherwise stated, this document is distributed by the Tuscia University Open Archive under a Creative Commons 2.0 Attribution - Noncommercial - Noderivs License (http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/2.0/)
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